اقبـال روزافزون جامعه ایـران به مهدویت و افزایـش گرایـش بـه موعود در غرب، از دگرگونی های اساسی در حوزه موعودخواهی و مهدویت گرایی حکایت می کند. بی گمان بررسی پدیده موعودگرایی در سطح جهانی، از موضوعات اجتماعی ـ دینیِ تازه و جذابی است که برخی بدان پرداخته اند و لازم است همچنان ـ به ویژه با استفاده از بنیان های معرفتی و کلامی شیعه ـ موضوع پژوهش قرار گیرد. موضوع بحث این نوشتار، مهدویت گرایی در ایران است. البته شناخت دقیق مهدویت گرایی در جامعه کنونی ایران، بدون توجه به انقلاب اسلامی و آثار گسترده دینی آن، ممکن نخواهد بود. از این رو، رشد مهدویت را چهارچوب تأثیرهای احتمالی که انقلاب اسلامی بر این بخش مهم از دین داشته، هدف اصلی این کتاب است.
فصل نخست این کتاب به کلیات می پردازد و موضوع مهم این فصل به مسئله مفاهیم مهم که در عنوان آن آمده، اشاره دارد.
فصل دوم کتاب در زمینه مهدویت در باور شیعی است که شامل گزیده ای از زندگی امام مهدی (عج) بوده و به مباحثی از جمله غیبت، انتظار، شرایط و نشانه های ظهور و ظهور و انقلاب جهانی، ویژگی های عام و خاص که شامل ولایت سیاسی، دینی و ولایت تکوینی اشاره دارد.
فصل سوم این کتاب دارای عنوان تاریخ تحولات مهدویت از آغاز تا انقلاب اسلامی بوده که فصل پایه ای این کتاب محسوب می شود. در واقع این فصل نشان دهنده مسائل مهم تغییرات در اندیشه مهدویت از زمان غیبت تا عصر کنونی است و به ویژه در زمان انقلاب به آن می پردازد.
فصل چهارم دارای عنوان انقلاب اسلامی و مهدویت است که در این فصل به مهدویت در دوران مبارزه و پس از انقلاب اشاره کرده است.
لینک خرید کتاب: https://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/4051